Hvis du rejser til USA med en ESTA rejsegodkendelse, er der visse begræsninger på hvilke studiemæssige aktiviteter du må indgå i.

ESTA er kun gyldig til ikke-akkrediterede kurser

En gyldig ESTA godkendelse giver dig ret til at rejse til USA med samme rejseformål som med et Visitor (B) Visa.

Tilladte rejseformål

 • Forretning
 • Turisme
 • Medicinsk behandling
 • Deltagelse i sociale begivenheder arrangeret af loger, sociale- ogserviceorganisationer.
 • Deltagelse som amatør i musikalske eller sportlige begivenheder, såfremt ensdeltagelse er ubetalt.
 • Deltagelse i kortvarige, ikke-akkrediterede, rekreative kurser (f.eks. etmadlavningskursus der varer en weekend).

Ikke-tilladte rejseformål

 • Akkrediterede studier
 • Arbejde
 • Aktiviteter indenfor presse, film, journalistik eller andre informationsmedier.
 • Permanent ophold i USA.Hvis du rejser til USA på en ESTA rejsegodkendelse er du dermed begrænset til kurser som ikke giver point, og som er af en kortvarig karakter. Du kan af denne grund f.eks. ikke tage studere en blok eller semester på et amerikansk universitet blot med et ESTA.Hvis du ikke er sikker på om det kursus du er interesseret i kræver et ESTA eller visum, anbefaler vi at du tager kontakt til den amerikanske ambassade for at få et personligt svar vedrørende din konkrete situation.

Husk at ansøge om ESTA inden afrejse

 • Hvis du har tænkt dig bare at tage et ikke-akkrediteret kursus, så husk at ansøge om ESTA i god tid i forvejen. Du kan ansøge om din ESTA rejsegodkendelse ved at udfylde den online ansøgningsformular her: esta.dk

Akkrediterede studier i USA kræver et Student Visa (F/M)

For at du kan studere på et amerikansk universitet skal du have et godkendt Student Visa (type F). For at kunne ansøge om et Student Visa skal du først søge om optagelse på en SEVP-godkendt skole i USA. Herefter skal du registreres i SEVIS (Student and Exchange Visitor Information Systyem) og betale det forbundne gebyr. Efter du er blevet registreret i SEVIS modtager du en formular (I-20) som du skal tage med på den amerikanske ambassade, hvor du skal ansøge om dit Student Visa.

Visumansøgelse på den amerikanske ambassade

Ansøgere mellem 14 og 79 år skal arrangere et interview på en amerikansk ambassade. Inden da skal man først indsende DS-160 formularen (Online Nonimmigrant Visa Application). Du finder denne formular online. Efter du har udfyldt den skal du printe bekræftelsessiden ud og medbringe den til interviewet. Du skal i forbindelse med at udfylde DS-160 formularen også indsende et foto.

Du kan først rejse til USA op til en måned før dit studie begynder

Du kan få udstedt dit studievisum op til 120 dage før dit studie begynder, men du kan uanset hvad først rejse til USA 30 dage inden dit studie starter.

Du kan blive bedt om yderligere dokumentation til visainterviewet

Til interviewet kan du muligvis blive bedt om at substantiere dine kvalifikationer. Du kan derfor blive bedt om:

 • Dine akamediske diplomer, karakterer, osv.
 • Dokumentation for at du vil forlade USA efter dine studier er ovre.
 • Dokumentation for at du kan dække dine studie-, leve- og rejseomkostninger.

Forlængelse af ophold

 • Du skal som udgangspunkt forlade USA indenfor 60 dage efter dit studieprogram er ovre. Du kan dog ansøge om en forlængelse af dit ophold igennem USCIS (U.S. Citizenship and Immigration Services) hjemmeside.

Kontakt altid den amerikanske ambassade hvis du er i tvivl

Hvis du stadig er i tvivl om hvorvidt du skal bruge en ESTA godkendelse eller et studievisum til det studieprogram du er interesseret i, så anbefaler vi at du først tager kontakt til den amerikanske ambassade, før at du tilmelder dig programmet. Hvis dit rejseformål ikke stemmer overens med din rejsetilladelse/visum kan du risikere at blive udvist og fremadrettet blive nægtet indrejse i USA.

Author

Jens Olesen har en PhD i Økonomi fra Københavns universitet. Han er til daglig skribent på Ciriusonline.

Write A Comment