Introduktion

At kunne navigerer i Excel er en af de mest undervurderede evner. Excel er et program alle bør investerer tid i. Gode evner i Excel kan forvandles til en bedre præstation på jobbet og åbne for nye muligheder i din karriere. Jeg har personligt selv kunne forvandle mine evner i Excel til en forfremmelse. Derudover kan Excel også bruges i dit private liv.

Bør man vælge et online eller et fysisk kursus

Jeg er blevet en advanceret bruger af Excel udelukkende ved følge et online kursus. Dog kommer det selvfølgelig an på hver enkelte person. Nogle mennesker lærer bedst ved at være fysisk til stede, og andre kan sagtens lærer ved at følge et online kursus.

Lige i forhold til Excel vil jeg anbefale et online kursus. Fordelen ved et online kursus er at du meget effektivt lærer Excel.

Mine erfaringer i forhold til at studerer Excel igennem et online kursus er følgende:

 • Det har været super nemt at balancere mit arbejdsliv med at på samme tid at følge med i et Excel kursus. Fordelen har været at jeg selv har kunne bestemme hvornår jeg ville tage en bestemt lektion.
 • Jeg er ikke matematisk anlagt. Jeg er heller ikke særlig teknisk. Det har dog alligevel været super nemt for mig at lærer Excel. Jeg kan derfor anbefale et online kursus på det kraftigste.
 • Jeg arbejder allerede 37 timer om ugen, og derfor ville det være besværligt at pludselig skulle transporterer mig selv til forskellige fysiske lokationer for at lærer Excel. Jeg har derfor sparet transporttiden.
 • Jeg er introvert. Hvis jeg skulle til at møde nye mennesker i forbindelse med et fysisk kursus, så skulle jeg bruge en masse energi på det. Hvis du er et introvert menneske, så giver det altså mening at vælge et online kursus.

Kursus i København

Hvis man ønsker at tage et fysisk kursus i København, så er der flere anbefalelsesværdige kurser. Der er flere virksomheder der udbyder kurser.

Hvilket kursus skal man vælge

Generelt tilbyder de fleste uddannelsessteder de samme typer kursus. Du har et grundlæggende kursus, et udvidet kursus og et advanceret kursus. Hvis du er helt ny indenfor Excel, så skal du tage det grundlæggende kursus.

Herunder gennemgår jeg kort de forskellige kurser, så du har en mulighed for at placerer dig selv.

Grundlæggende kursus

Hvis du er helt ny i Excel, så bør du ligemeget hvad komme igang med et grundlæggende kursus i Excel. Bare at kunne bruge de grundlæggende funktioner i Excel kan betyde en kæmpe forskel for dig både i det private liv men også i dit professionelle liv. Det er i hvert fald min egen personlige erfaring.

I et grundlæggende kursus hos 4D lærer du følgende:

 • At opbygge et regneark. Dette inkluderer blandt andet at indsætte noter, kopiere og flytte celler.
 • Du lærer også at søge i et excel ark.
 • Du lærer hvordan du tilpasser et excel ark så du kan printe det ud på A4 papir
 • Du lærer hvordan du arbejder med flere ark i samme projekt.
 • Du lærer hvordan du viser flot grafik baseret på din data.

Udvidet kursus

Dette er for de øvede. Efter du har gennemført et grundlæggende kursus, så bør du tage et udvidet kursus. En af mine venner har gennemført både grundlæggende kursus og udvidet kursus, og jeg er imponeret over hvor meget man lærer i sådan et kursus.

I et udvidet kursus lærer du følgende:

 • Du lærer hvordan du arbejder i flere ark og projektmapper på samme tid. Du lærer at oprette formler på tværs af både ark og projekter.
 • Du lærer hvordan du validerer fremtidige indtastninger i felterne udefra givne kriterier. Så du undgår fremtidige fejlindtastninger.
 • Du lærer hvordan du håndterer fejlmeddelser.
 • Du lærer at benytte værktøjet “Betinget formatering”.
 • Du lærer at bruge værktøjer som subtolaler, SUM.HVISER og pivottabeller.

Advanceret kursus

Efter du har gennemført det grundlæggende og udvidet kursus, så bør du tage det avancerede kursus. I det avancerede kursus lærer du følgende:

 • Du lærer at opbygge komplicerede formler, og du lærer at anvende dynamiske områder
 • Du lærer at importere data fra næsten alle datakilder, og du lærer at flette, sammenligne og beregne denne data.
 • Du lærer at benytte det avancerede filter.
 • Du lærer at opbygge brugevenlige regnearksmodeller og skabeloner.
 • Du lærer at lave automatiserede handlinger via makroer

Anbefalelsesværdige udbydere i København

I København har du et stort udvalg af kursus udbydere. Her handler det om at finde et kursus der er tilpasset dine nuværende evner i Excel. Der er mange spillere på markedet, og her gennemgår jeg 3 kursus udbydere jeg personlige kan anbefale.

4D A/S

En af de ældste kursus udbydere i Danmark. De er grundlagt i 1991. Deres kursus center ligger centralt i København.

Hvad siger deres kursus deltagere

De bliver rost for at de tager sig godt af deres kursus deltagere. Tidligere deltagere roser dem for at have en forplejning(mad og drikke) i høj kvalitet. Derudover bliver lærerene rost for at tilrettelægge niveauet, så alle kursister kan følge med. Deres Excel kursus har ingen negative anmeldelser på TrustPilot.

Officekursus

Officekursus er en ung virksomhed grundlagt i 2013.

Hvad siger deres kursus deltagere

Officekursus har ingen anmeldelser på TrustPilot, så vi har desværre ikke mulighed for at vurderer hvad deres kursus deltagere siger. De har dog på deres egen hjemmeside referencer fra tilfredse kursusdeltagere.

Teknologisk Institut

Teknologisk Institut er en af de store kursus udbydere.

Hvad siger kursus deltagere

Teknologisk Institut har mange glade og tilfredse kursus deltagere ifølge deres TrustPilot. De har et par negative anmeldelser vedrørende at nogle kurser er blevet aflyst. Teknologisk Institut bliver ligesom 4D A/S rost for at have en god forplejning af deres kursister.

Så hvem skal jeg vælge

Jeg synes at alle 3 kursus udbydere ser lovende ud. Jeg har kun personlige erfaringer med Teknologisk Institut, og det er derfor kan jeg roligt anbefale dem til alle der ønsker at forbedre deres evner i Excel.

Author

Jens Olesen har en PhD i Økonomi fra Københavns universitet. Han er til daglig skribent på Ciriusonline.

Write A Comment