Mindfulness kursus

Et mindfulness kursus udbydes af private udbydere, og derfor er det vigtigt, at man vælger den helt rigtige udbyder. Det er vigtigt at vide at ordet “mindfulness” ikke er et beskyttet ord, og derfor kan alle mennesker hypotetisk set udbyde “mindfulness meditation”, og derfor kan det være en god idé at vælge et MBSR kursus. MBSR er nemlig trademark beskyttet, og her kan du være sikker på at få en udbyder Mindfulness Baseret Stress Reduktion. Derudover er forskning i relation til Mindfulness ofte lavet på netop MBSR, og du kan derfor være sikker på at du laver noget, som hjælper ifølge flere uafhængige forskere.

En god mindfulness lærer

Det kan være svært at finde det helt rigtige mindfulness kursus, da man også skal se på læreren, og være sikker på at denne har egenskaberne og evnen til at lærer dig mindfulness. Ifølge Benita Holt Rasmussen fra Det Danske Institut for Stress, så skal en god lærer i et mindfulness kursus være følgende:

  • Det er vigtigt at undersøge om læreren har en uddannelsesmæssig baggrund indenfor

Hvad hjælper mindfulness imod

Der er flere årsager til at man bør gennemfører et mindfulness kursus, og ét af dem er at det mindsker træthed og smerter ifølge Psykiatrifonden.

Derudover virker mindfulness imod depressioner ifølge denne artikel på Videnskab.dk.