Det er blevet besværligt at åbne en erhvervskonto. Flere og flere danskere oplever at det er svært at få en erhvervskonto til deres virksomhed. Flere og flere banker er også påbegyndt revisorkrav, hvilket vil sige at de små virksomheder pludselig står med ekstra udgifter til en revisor, selvom at det slet ikke er nødvendigt.

I denne artikel vil jeg derfor fortælle om dine muligheder for at få en erhvervskonto uden at skulle igennem en trættende og lang proces, hvor du måske i sidste ende alligevel bliver afvist af banken.

Top 3 hurtigste erhvervskonti du kan åbne

Wise – uden tvivl den hurtigste erhvervskonto du kan få åbnet

Den absolut nemmeste erhvervskonto du kan få til din virksomhed er en konto fra Wise. Wise aktiverer din erhvervskonto indenfor et par timer, og herefter kan du åbne en balance i for eksempel DKK, EUR eller USD.

Ulempen ved Wise er at din DKK balance ikke har sit eget IBAN nummer. Det betyder at personer der skal sende penge til dig skal sende det til din EUR eller USD balance. Herefter kan du selv vælge om du ønsker at sætte dem over i din DKK balance, eller beholde dem i EUR.

Din virksomhed behøver nødvendigvis ikke en konto i DKK. Du kan stadig modtage betalinger i DKK nemlig.

Den absolutte fordel ved Wise er at de ikke stiller så mange spørgsmål. De fleste konti bliver oprettet indenfor meget kort tid, og du skal derfor ikke igennem en masse KYC.

Revolut –

Fordelen ved en Revolut konto, imodsætning til Wise, er at du får en DKK konto meget eget konto nummer. Det betyder at du kan modtage betalinger i DKK. Dette er den eneste årsag til at man kan gøre sig overvejelser om at vælge Revolut fremfor Wise.

Revolut kan være hurtige til at lukke konti, uden en egentlig årsag. De vil ofte spørge ind til transaktioner, mere end Wise gør, og de er generelt mere besværlige. Derudover er deres App overhovedet ikke på samme niveau som Wise. Wise har et langt mere brugervenligt og veludviklet hjemmeside og App end Revolut.

Det er nok en af de ting der er super irreterrende ved Revolut. Deres App og hjemmeside er bare slet ikke på niveau med Wise.

Lunar Business

Et alternativ til ovenstående erhvervskonti kan være Lunar. Lunar er en af de nemmeste løsninger, hvis man insisterer på at have en dansk konto. Dog kræver det at du opfylder følgende krav:

  • Du er ikke registeret i RKI eller har andre udeståender med Lunar
  • Du har ikke hemmelig adresse
  • Ejerne af virksomheden er bosat i Danmark og skattepligtige i Danmark

Prisen for en Lunar Business konto starter fra 2.450 DKK om året for deres billigste løsning, og 4.250 DKK om året for deres dyreste løsning.

Disse priser er på niveau med hvad andre banker tager, og du kan altså ikke forvente at få en gratis erhvervskonto nu om dage.

OBS: Med en Lunar Business konto kan du ikke lave internationale overførelser.

Author

Jens Olesen har en PhD i Økonomi fra Københavns universitet. Han er til daglig skribent på Ciriusonline.

Write A Comment