Mini MBA

En Mini MBA er en mindre udgave af den velansete MBA. I Danmark kan du blandt andet læse din Mini MBA på, Business Kolding Institute og IME. Her på siden hjælper vi dig med finde den helt rigtige uddannelse, som er mest optimal i forhold til de mål du har med dit karrierer.

Probana er frontløberne i forhold til at udbyde succesfulde Mini MBA uddannelser, og det er altså helt klart også, et sted som Probana, vi vil anbefale.

Hvad er en Mini MBA

En Mini MBA er kort fortalt en kanditat uddannelse i ledelse. Studiet er aldeles tidskrævende, og de fleste på en Mini MBA, har en aktiv karrierer ved siden af. Ved at tage uddannelsen som deltid, så tager det omkring 2 år, og hvis man vælger at læse den fuldtid, så kan det altså gøres på 1 år.

En Mini MBA er et alternativ til en MBA, og ofte valgt af de succesfulde ledere, der ønsker at gøre sig bedre og øge deres kompetencer, og som dog ikke har tiden til at udføre den store MBA, da de har en aktiv og krævende karrierer ved siden af.

Optagelseskrav

De optagelseskrav man normalvis ser på en Mini MBA, er ofte betydelig ledelseserfaring, hvilket ofte betyder at du arbejder på et strategisk niveau som f.eks. CEO, CFO, VP, Partner eller lignende. Tommelfingerregelen er altså at man på en eller anden måde er leder i en virksomhed.

Hvad koster en Mini MBA

En Mini MBA koster næsten 50.000 kroner, hvilket er en brøkdel af, hvad den originale MBA koster. Som tidligere beskrevet er en Mini MBA altså et alternativ til den store MBA. Prismæssigt er der også en stor forskel her. En MBA koster op imod 1 million kroner, imens en Mini MBA koster under 100.000 kroner.

Hvordan foregår undervisningen

Som det blandt andet kan ses på prisen, så er der altså ikke meget fysisk undervisning. En Mini MBA bliver grundlæggende læst via eLearning, hvilket altså er yderst optimalt i forhold til at læse den deltid, eller blot ved siden af sit arbejde og karrierer. Udover at man hovedsageligt læser uddannelsen via internettet, så er der også få forelæsninger og en lang kursusdag(denne er dog valgfri).

En MBA versus en Mini MBA

Der er ingen tvivl om at det er en fordel at have den helt store og originale MBA versus en Mini MBA, dog er en Mini MBA et udemærket alternativ, hvis du hverken har midlerne eller tiden til en MBA.